En ritual ...

Rituals ...
Icke djurtestat och helt organiska produkter
 
Hej på er igen! Nu har förkylning äntligen lagts sig helt och jag kan andas. Så nu kör vi!
 
Som jag har nämnt i ett tidigare inlägg kan Rituals vara ett roligare alternativ för dem som inte längre vill vända sig till The Body Shops produkter, då de samarbetar med L´ Oreal, vilket är deras moderbolag. L´ Oreal har under många spekulationer sagts att de numera enbart testar på syntetisk hud. Dock har de tidigare historik av att ha testat på djur.
 
Rituals är ett märke som har verkligen etablerats de senaste åren här i Sverige och finns nu på ett flertal olika köpcentrum. Produkterna är 100% organiska t.o.m alkoholen i parfymerna. (Organiskt = från jorden) 
 
Har några Ritualsprodukter hemma som jag tycker är värda att nämna! 
 
Kamera: Nikon D53000, externblixt SB-600.
 
VId jultider släpper Rituals alltid stora och små samlingspaket antingen på KICKS, Åhlens och Rituals egna affär. Varje paket har en specifik serie/doft.
I julas köpte jag ett paket till min mor i serien Ayurveda, som luktar sååå gott! Doften är däremot lite mer vuxen och kanske inte tilltalar alla, den påminner om LUSH Rose Jam.I paketet ingick fyra produkter, en scrub, body lotion, duschmousse och peeling. Min favorit är defitintivt duscmoussen som jag har testat på innan, löddrar på något så fantastiskt och huden får en silkeslen känsla.
Eftersom detta är min mors produkter och inte mina har jag därför inte testat dem och kan inte ge en ordentlig recension. Däremot har jag svårt att tro att de vore dåliga. Hon verkar nöjd! ;-) 
 
 
Sådana här paket älskar jag att ge bort. Hur kul är det inte att få en färgglad låda, giftwrap, korg med choklad och dylikt. Då får man ett intryck av att personen kanske har lagt ner lite mer tid och omtanke för din skull. 
 
 
Den här badkrämen... jag gillar att referera dofter till att det är en spadoft, för det beskriver en harmonisk doft så bra och det är precis vad Rituals - Wu Wei Organic White Lotus & Green Tea 500 ml gör. 
 
Den luktar friskt och hörni, DEN HÄR GER BUBBLOR, en klick av krämen och... FOOFF! Här har ni en ultimat badkräm.
 
Designen liksom många av Rituals produkter är felfri, då de knappar in poäng genom sina små trälock och en enfärgad färgskala. Enkelt, behagligt, fint! 
 
Kamera: Nikon D53000, externblixt SB-600.
 
Rituals har en hel del parfymer som ni säkert vet, både inom dam och man sektionen.
 
Den här parfymen No.23 Magnolia + Pink Peppar 50 ml vet jag inte om den längre finns kvar, då jag fick den 2014. Var inne på Rituals någon vecka sedan och de har efter jul bytt design på en hel del produkter och dessutom bytt ut lite gamla dofter mot nya.Tycker designen är så vacker med spegeln på sidan av flaskan med beskrvining. 
Hoppas den finns kvar! För den luktar fantastiskt gott, jag använder  den däremot inte alltid till vardags utan mer till finare tillfällen. Mest för att jag använder upp några av mina gamla parfymer just nu. Magnolia + Pink Peppar har en ganska söt stark doft och luktar friskt liksom många av de andra parfymerna, inte för tungt! Doften håller i sig inte hela dagen skulle jag påstå, men länge.
 
Dessa parfymer på 50 ml kostar runt 350kr. Rituals har ett paket där ni får 3 parfymer på 10 ml som kostar runt 250kr och finns både för man och kvinna. Lyxiga dofter för ett bra pris. 
 
 
Doft, Hudvård, Icke djurtestade produkter | Rituals, crueltyfree, ickedjurtestat, skönhetsprodukter | | En kommentar |

LUSH-igt!

Nu har jag dragit på mig en rejäl förkylning som varat sen i torsdags, men som inte ska få slöa ner mig helt och hållet! Så, vad kan inte vara ett bättre botemedel än att skriva om märket LUSH i influensatider som dessa (lushiefan) har ni aldrig prövat lush, snälla. Gör ett litet besök! 
 
LUSH 
Icke djurtestat, veganskt och ekologiskt!
 
Alla tummar upp för de punkterna under rubriken! LUSH är ett välkänt ekologiskt märke, då de har ett stort fokus på just hållbarhet och är dessutom helt djurvänliga! Det som gör Lush unikt och känt världen över är nog deras fantastiska sinne och expertis för det handgjorda samt att använda och hitta inspiration från det som naturen skapat t.ex. blombladsdofter, örter, frukter, grönsaker, löv, nötter, choklad, citrongräs, te, vanilj, kaffe och mycket mer som uppstår naturligt.
 
  Lush gör allt från hårvårdsprodukter, parfym, body lotions till badbomber, vilket är nog deras mest populära produkt. Dessa otroligt, färgglada och en aning skojfriska badbomber exploderar direkt vid en uns droppe närhet av vatten. Och för att inte tala om färgerna som medkommer! Galet galet. 
 
För att veta mer om LUSH i Sverige kan ni klicka här
 
I julas fick jag två galet fina paket från min pojkvän. LUSH vinterkollektion Home for christmas och Winter Garden, allting luktar så.. såååååååå gotttt!
 
 
Fick först och främst se dessa två små skönheter! Små och små, en rymmer 55gram vilket är mer än väl! Har hunnit använda rätt mycket, känns däremot fortfarande som att de aldrig kommer ta slut. Klagar inte! :-) 
Krämerna har en tjock konsistens och har båda i syfte att mjukgöra, vilket de gör då de går in direkt på djupet vid applicering. Händerna känns mjuka och fina även efter 10 min. Doften håller inte i sig länge efter användning. 
 
Dream Cream - Hand And Body Lotion 45g
 
Lush egna nr 1 produkt, en av de bäst sålda. En kylande kräm som ska fungera främst för upprörd och känslig hy. Innehåller också kakaosmör, betyder dock inte att det nödvändigtvis luktar choklad.
Doften är långt ifrån chokladaktig, jag är sämst på att beskriva dofter. Dream Cream luktar gott! Doften är inte söt, varken kraftig. Den är behaglig. 
 
Love And Light - Hand Cream 45g
 
En mjukgörande kräm. Innehåller kakaosmör, yumum! 
Doften är en aning stark, det känns som en bekant doft. Jag kan tyvärr inte sätta fingret på vad det är för doft, men den är inte störande. Jag brukar ta den nu under näsan när jag är lite förkyld och annars på halsen innan läggdags för att få spakänsla. 
 
Kamera: Nikon D5300, Externblixt SB-600

Rose Jam - Shower Gel 100g
 
De andra produkterna som jag fick var två Rose Jams! Dessa luktar som namnet beskriver en hint av rosvatten. Jag älskar den här doften, men kan förstå om andra finner den lite tantig. Den är verkligen inte för kraftig eller söt på något vis. Bara gå och lukta på den så få ni avgöra, I´m in love!
Konsistensen är en flytande, genomskinlig, röd kräm. Don´t go bananas om du blir lite röd på kroppen eller i håret för det är inget som kvarstår ;-) Doften håller i sig länge efter användning. 
 

 
Jag fick också två tvålar! De är avlånga och ser ut som två mörka chokladkakor. Jag vet inte om de finns i butik förutom på julen, då de nu medkom i LUSH julpaket. Tog inga bilder. De skulle bara se ut som två kladdiga mishmosh kakor på bild. 
 
Old Father Time soap 120g luktar så fruktansvärt gott! Min favorit av alla produkterna är denna tvål. Jag vill säga att det luktar arganolja, vilket det tydligen inte gör enligt innehållsförteckingen *hmf!* Försöker fortfarande luska vad det är, antingen koksnötsolja eller timja. Brukar smörja in denna i håret, vilket torkar ut, men det skiter jag blankt i! Doften håller i sig länge efter användning. 
 
Respect your Elders soap 120g innehåller bergamot, buchu och olibanum (oliwhat...? ingen aning) luktar också jättegott och använder denna till bara kroppen. 
 

 
Jag är så imponerad av vad alla dessa produkter har gett mig. Jag har alltid älskat lush och det dem står för. Kvalitét som luktar duga! Dessa produkter jag visat nu rekommender jag verkligen för den som gillar att lukta mycket. Mycket betyder inte starkt i min mening. 
 
Från ett lushiefan till ett annat, smell on!
 
 
Hudvård, Icke djurtestade produkter, Veganvänliga produkter | LUSH, crueltyfree, crueltyfree Malmö, hud, ickedjurtestat, skönhetsprodukter, veganskt | | 4 kommentarer |

Julia Tipsar #2 Osäkert?

 
Som ni ser har jag strukit texten. Det visar sig att Inglot inte har en "direkt" koll på om deras egna produkter testas eller inte. Verkligen synd. Så, ni avgör själva hur ni vill göra, men jag tänker inte köpa från dem om det nu är så osäkert. 
 
Snart fredag och hörni jag kommer med en härlig nyhet! 
 
Besökte kära Malmö för någon dag sedan och upptäckte något fantastiskt roligt! Vilket kommer glädja speciellt alla er malmöbor (eller som besöker) som är ute efter ett bra och djurvänligt märke!
 
Inglot har precis öppnat inne på entréplan på Traingeln! YES
 
Inglot är ett företag från 2006 med bas i Polen och är nu ett av de mest ledande tillverkarna inom skönhetsindustrin, då deras produkter säljs i 75 länder, och nu även i Sverige! Inglot testar inte på djur och vänder sig väldigt positivt åt det ekologiska hållet med ett stort engagemang för miljön och återvinning.
  Deras smink har blivit rejält omtyckt för deras unika sätt att hantera och kombinera färger. När jag säger kombinera färger, menar jag att du kan i butik, på plats, välja din paletts upplägg! Alltså, du väljer ut hur du vill att din ögonskuggspalett på fyra färger ska se ut. Och desto mer du adderar, desto dyrare självfallet blir det. Priserna är inget att klaga på! Jag skulle däremot inte påstå att det varken är ett budget eller ett high end märke, ett mittemellanting! 
 
Det som får Inglot att sticka ut på marknaden är just detta, att dem har specialiserat sig på färgval. Inglot har totalt en färgkarta på över 1500 olika nyanser. Detta betyder att det finns nästan oändligt många alternativ för kunden. Låter lite jobbigt, man vill ju pröva allt! 
 
Jag har bara hört gott om hur Inglots produkter ska vara och ser därför jättemycket fram emot att testa! Man kanske hittar sig en favorit! 
 
Så! Det här lät ju skoj eller hur! För att läsa mer om Inglot  
 
Ha en fin helg!
 
 
Julia tipsar | crueltyfree, crueltyfree Malmö, ickedjurtestat, inglot, malmö, skönhet, smink | | En kommentar |
Upp